Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
En fantastisk stund. En stad som börjar vakna. 


Titta på Göteborg

 

Göteborg

 

Imorse gjorde du mig stolt

upprymd

kände så starkt

att jag lever mitt liv

på rätt plats

 

Ihopkrupen på en stol

med en espresso

svart som tjära

i min hand

 

Badhusgatan

och hela hamninloppet

badande i morgonsol

inför mina ögon

 

Jag känner mig närmast religiös

 

vita skrikiga måsar

som jagar varandra

Stenabåten

salta virvlar

havsdoft

 

Det heta kaffet

smakar starkt och ljuvligt

och när du frågar

varför jag ser så glad ut

svarar jag

 

Titta på Göteborg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 




Fri vers av Martina_T
Läst 587 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2005-11-11 10:49



Bookmark and Share


  Lilla_Lala
Tack, Martina, för den härliga bilden av vår vackra stad. Som tillfälligt utflyttad till mellansvensk småstad får jag en klump i halsen och längtar... Tack!
2006-10-03

  Nils Sondefors
Utomordentligt fin beskrivning av vår kära stad. Jag instämmer till fullo... Det behövs inte något fotografi att illustrera med, du gör det utmärkt via pennan! Texten löper på så bra, så bra - och en vårdad , fin svenska besitter du!

Nils
2005-11-14

  Dan Linder
Jag längtar tillbaka till september 04 och Göteborg när solen går upp. Vilken fin bild du målar!
2005-11-13

  katastrofromantiker
Ja så rätt!
Göteborg är kärlek, det är hemma.

Fint om förälskelsen i en stad och när det bara känns rätt
2005-11-12

  Propella
Du har en styrka i dina texter, en lätthet, som jag avundas.
2005-11-12

    mangemungo
din dikt gjorde mig glad, du kan inte he mer rätt
2005-11-11

    ej medlem längre
Vilken myskänsla man får -bra dikt uppiggande
2005-11-11
  > Nästa text
< Föregående

Martina_T
Martina_T