Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Lycka är…


När floden möter havet

En virvel som föder en ny
En vågtopp som glittrar i solen
Slingrig flod som tvekar en smula…

En bränning som far likt en pil
En känning som märks tusen mil
När litet vatten med stort vill strula

Gungar fram och åter
Brusar och låter
Än mot väst än mot öst
I havet finner floden tröst
Lethe sjunger med änglaröst

Rytmiskt som i dans
Nästan som i trance
När floden möter havet





Fri vers av Carola Jeryd
Läst 670 gånger och applåderad av 12 personer
Publicerad 2010-05-12 04:09



Bookmark and Share


  Si.a
Bilden ger det hela en erotisk nyans, jag gillar det jag läser, ännu mer det jag tolkar!
2010-11-21

    Herr Ångest
Snyggt komponerad..
2010-05-26

  KattenKin VIP
Vacker! Jag börjar
längta till havet..
Dina ord gjorde så
att jag kände mig
där redan iofs..
Väldigt vackert!
2010-05-14

    Jan Cederlöf
Tjusigt, känsloladdat, du har en naturlig känsla för naturen också menar jag.
2010-05-14
  > Nästa text
< Föregående

Carola Jeryd
Carola Jeryd

Mina favoriter
1500 dagar-nånting
för