Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Pappa, regnar det i himlen också?

Igår lovade jag gud att jag ska bli snäll.

Idag försökte jag, men blev arg på min nalle. Den fick sova på golvet.

Fast mamma har gömt en plasthink med lingonsylt under min säng. Pappa blir arg om han vet att hon köper sån sylt som inte är på glasburk. Sylt från plastburkar smakar inte lika gott. Men jag vet att hon har för lite pengar för att köpa sån sylt som han vill.

Jag och min syster samlar våra veckopengar och ger till mamma när pappa inte ser. Det blir fyra kronor varje vecka. Fyra kronor till för mamma.

© Birgitta Wäppling, 4 maj 2010

 

 

 

 




Prosa (100-ordare) av © Birgitta Wäppling VIP
Läst 583 gånger och applåderad av 17 personer
Publicerad 2010-05-13 09:43



Bookmark and Share


  aol
sannerligen vännen en gripande skrift,
så ett barnasinne kan vara
2010-05-13

    Mikaela Stigsdotter Larsson
Vad kan jag säga mer än vas dom redan är sagt? En text som känns i all sin korthet. Så nära och verklig. Från ett barns hjärta.
2010-05-13

  Yrre VIP
Gripande, stark skrivet!
2010-05-13

  Maria T
Underbart fint om ett
barns funderingar
2010-05-13

  Smörblomma
Starkt och gripande. Lämnar säkert ingen oberörd.
2010-05-13

  thyra
Mycket berörande text och ett fint bidrag till tävlingen!
2010-05-13

  Erik L
Det här var en stark text. Så enkel och kortfattad men så mycket som finns skrivet mellan raderna. Gillas mycket!
2010-05-13

  Anna*
Rörande om en hel familj i medberoendet. Fyra kronor till åt mamma... Det är så man kan gråta...
2010-05-13

  Elaine.S VIP
Gripande!!
2010-05-13

    miramari
Den här texten känns, jag ser den stora hinken med lingonsylt, ser när mamman lägger över sylt från den till en glasburk.

*Applåd*
2010-05-13
  > Nästa text
< Föregående

© Birgitta Wäppling VIP