Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Reviderad


----ELAKA SNÄLLTÅG----

Vi kommer glida in i varandra
som elaka snälltåg
Vi kommer sitta på huk ståendes
Hur vi än motarbetar situationen
vi klandrar den tredje

För vi är varandras komplement till
respirator
Vi andas inuti ovanpå
men aldrig
bredvid varandra

Du är min älskade stereotyp
du är alla klyschor samlade
men oavsett är du det allt
jag i evighet behöver

Du är ruset som stadgar mig, du
är ljuset som förmörkar...Du är min
totala motsats..
Ett hav av torka
En öken av väta
Berusningens längtan i ultrarapida hastigheter
mitt elaka snälltåg och mitt rofyllda kaos

Viljan att vara inne kräver ett utanförskap
och din skönhet målar min längtan om ditt inre

Vi är olikhetens yttersta motpoler och vi är
stämplade en omöjlig framtid

Du är ljuset i mitt mörker


som jag i evighet behöver...




Fri vers (Prosapoesi) av Max Poisé
Läst 275 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2010-05-14 15:08



Bookmark and Share


  Gunnar Hilén VIP
Livet i bra koncenrat !
2010-05-14

  Blåbäret
så formidabla formuleringar
som en godispåse detta, med lösviktsgodis...
2010-05-14

  Anders Perols
Flera sköna liknelser här. Bra skrivet.
2010-05-14

  SagaArt VIP
Bravo.
2010-05-14

    Jane S VIP
Den här var bland det första jag läste av dig tror jag. Fastnade för titelns motsägelsefullhet,;elaka snälltåg. Den är intressant och beskriver så väl hur komplexa känslomässiga relationer kan vara.
Den är motsägelsefull och motsägande men slutar ändå i ett enkelt konstaterande. Snyggt!
2010-05-14

  Anna*
Fint flyt och häftiga bilder :-)
2010-05-14

  Susie Blomqvist Simu (poetry in motion)
Tjusigt. =)
2010-05-14
  > Nästa text
< Föregående

Max Poisé