Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

och när vi styr mot vindögat lånar du mig din puls

 

De flyr undan nu,

de vita gässen bakom oss

de längtar efter vindar

som brisen inte förmår

 

och när du skotar storseglet

kan du känna mina hjärtslag

          vila på din hudkostym

hur jag i tankarna för dig allt närmare

          min plats vid focken

 

om vi skotar nog

kan vi krypa tätt intill vindögat

          med fyllda segel

 

där lånar jag dig mina lungor

låter dem bli segel inuti din kropp

och mitt hjärta

som får pulsera mitt blod genom dina vener

 

och vi flyger rakt mot vinden

med de vita gässen

längtande bakom oss

 

© Birgitta Wäppling, 15 maj 2010

 




Fri vers (Fri form) av © Birgitta Wäppling VIP
Läst 445 gånger och applåderad av 13 personer
Publicerad 2010-05-15 10:26



Bookmark and Share


  Carola Zettergren
Oj, hur har jag kunnat missa denna- underskön poesi!
2010-10-10

  Drömfångare
Den är helt enkelt så otroligt bra att jag inte vet vad jag ska säga :p

(Och tack så mycket för din kommentar!)
2010-06-12

  Ulf Lagerholm
Jag tycker mycket om den här segelbåtsmetaforen. Den andas allt det den sjunger om. Nämligen förälskelse, begynnande tillit, nyfiken och vacker stäv, med en mild och tilltagande vind i ryggen.
2010-06-05

    Bodil Sandberg
Tycker enormt mycket om den här dikten!
så levande du målar upp!!så varmt och vackert och lustfyllt!!
2010-05-18

  Anna*
Åh, så vackert! Applåder i massor :-)
2010-05-16

  aol
vet inget om segling, men dikten
får mej att känna hav och vind
och skriande måsar i fonden,

tack vännen,
2010-05-16

  Yrre VIP
Å så vacker, denna ger rysningar bra!!!
2010-05-15

  Vildand VIP
Oj, oj ... så vackert ... vilken text !!
2010-05-15
  > Nästa text
< Föregående

© Birgitta Wäppling VIP