Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Det enda Du är skyldig honom, är villkorslös kärlek.

Han ska heta Åskar, sa du, med Å
för att han skrämmer mig så.
Han krånglar och kvider och vill mig säkert ont
han tar av mina sista krafter, vi lever inte unisont!

Han är ett ogräs
ett sorgset frö, sått av Vinden..



Han ska heta Oskar, sa jag, med O
för att han kommer stilla Din oro.
Han skrattar och leker och förgyller Dina dagar
han ger Dig alla krafter, så mycket Du behagar!

Han är ett ogräs, det är sant.
Oövervinnerlig
med Dig som sin mor.










(mata med kärlek
släck hans törst med altruism
och lyckan är Er)






Prosa (100-ordare) av soulmate_
Läst 466 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2010-05-19 10:53



Bookmark and Share


  Pytti
Vacker lek med ord. Sorglig och nästan lite obehaglig, kryper in under skinnet. Underbart...
2010-05-21

  Eilatan
Grymt fint! Jättesnyggt att strukturen är så tydlig, och rimmen gör texten flytande. Att ha ett par rader utan rim gör ett snyggt avbrott och man stannar upp i tanken.Tydligt budskap och lätt att leva sig in i... Men, ovanligt strukturerat för att vara du? :P
2010-05-19
  > Nästa text
< Föregående

soulmate_
soulmate_