Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Jag gråter bara när himlen är som vackrast

När solen har gått och lagt sig,
när det känns som om hela jorden står still,
då mår jag som bäst.

När ingen ser mig,
när ingen hör mig,
när ingen orkar bry sig,
då mår jag som bäst.

När man kan sitta och räkna stjärnor i timmar,
men ändå inte komma fram till hur många de är.
När man kan sitta och titta rakt ut i det oändliga,
då mår jag som bäst.

När alla andra inte finns i närheten,
när gruset inte längre småpratar med hjälp av andras skor,
när vinden bara viskar,
för att inte väcka,
då mår jag som bäst.

Men sen,
när alla ser,
när alla hör,
när alla orkar bry sig,
när himlen är som vackrast,

det är då jag blundar och sjunker,
djupt, djupt ner,
ner under allt,
försvinner från alla nyfikna,
försvinner från världen.

Försvinner för att himlen är för tydlig,
för att allt syns för tydligt,
för att alla vill att jag ska vara tydlig,
för att stjärnorna inte går att räkna,

Jag gör som stjärnorna,
jag lyser i natten när alla de som hör,
som ser,
som orkar bry sig,
inte längre hör,
inte längre ser,
inte längre orkar bry sig.




Fri vers av vapendragare
Läst 700 gånger
Publicerad 2007-03-11 01:20



Bookmark and Share


    Eva Olsson
Så fint du skriver!
2007-08-29

  devilsangel
Det här är kusligt bra skrivet av en så ung kille som du ;)
Ärligt, du beskriver dina känslor så intensivt och du berör med dina ord...
2007-03-15

  soulmate_
så vacker så mystisk.älskar när man får med alla naturens under i en dikt.det tilltalar mig och du har lyckats tilltala mig på ett otroligt sätt!bokmärker denna underbara text!
2007-03-11

  Ellan
Denna text är så vacker och talande, tror att många kan känna igen sig i den..

ha en bra dag/Ellan
2007-03-11

    romani princess
du skriver så målande,
härlig känsla..
2007-03-11
  > Nästa text
< Föregående

vapendragare
vapendragare