Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
back 2 business


låt inte skitiga ord destruera mina ambitioner att nå höjder av fulländning

du är så jävla speciell
mitt kära slutord
du måste bara få
styrkan att kunna ge

fåfängan är abnorm
slutslängen så krossande
få viljan att rasera
få objekt av kontrast

låt inte skitiga ord destruera mina ambitioner att nå höjder av fulländning

sök, för helvete sök, och finn formuleringar av fruktad klass
råstyrkor av besjungande ord
och fyllnader av graciösa prepositioner

jag drunknar i mina gemener
och flyger av substantiva jämförelser

så kom min kristallklara förnimmelse av jordnära tolkningsmöjligheter
få mitt renodlade vokabuläristiska fenomen att framstå som förångade ord i alster som sprutar av energi och framåtsträvande

hur jag än kämpar och gräver, så avgörs det på mållinjens millimeterord

där, just där får jag till den slutliga klämmen som en värld bara självdör i

men evigheten har sin plats i meningarnas totala framskridande, och slutet dödar sin egen uppgrävda grav med krucifixets fåniga leende

fåfängan är abnorm
och jag skjuter mig ut mot egots totala frihöjder

jag är en död man i en död mans kista utan liknelser som krossar allt motstånd

RABIAT!

låt inte skitiga ord destruera mina ambitioner att nå höjder av fulländning




Fri vers (Prosapoesi) av Max Poisé
Läst 273 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2010-05-21 20:35



Bookmark and Share


  Susie Blomqvist Simu (poetry in motion)
Än en gång snyggt skrivet. =)
2010-05-24

  stenen/ Yv Ericsson
jävligt bra Mackan!!
2010-05-21

  Anders Perols
Ilsken, ordspottande text som är riktigt skön.
2010-05-21
  > Nästa text
< Föregående

Max Poisé