Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Daggvått gräs

Natten försöker behålla greppet,

men fåglarna utanför mitt fönster

hjälper dagen att segra.

Solens strålar anas bak gardinen

och jag kapitulerar.

Glad över ännu en ny dag

låter jag tankarna vandra

i banor jag inte råder över.

Minns barndomens sommarmorgnar,

då jag gick ut barfota i daggvått gräs

efter att ha vaknat på balkongen,

som var min sommarstuga

under kvalmiga sommarnätter.

Funderar om jag ska ut i daggvått gräs

nu också......

tills jag upptäcker att det är inte dagg.

Regnet har hemsökt min gräsmatta under natten,

med en känsla av att ha blivit lurad

kryper jag ned under täcket igen.




Fri vers av britt-marie VIP
Läst 236 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2010-05-23 06:49



Bookmark and Share


  Aftonvännen
fint

mjukt och inspirerande :)
2010-05-23
  > Nästa text
< Föregående

britt-marie
britt-marie VIP