Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
En farmors funderingar


En fyraårings reaktioner

Bilderna på henne som liten
hon ville vara liten bara - sa hon
för då vara det både mamma och pappa
då var det inte mamma eller pappa.
Hon formulerade det inte så
Men hon behövde inte säga något
hennes kroppsspråk berättade allt.
Jag såg att hon var ledsen.
Längtade hon efter pappa
som snart skulle hämta henne.
Nej, men efter mamma - sa hon.
Är du lite lessen sa - jag.
Nej sa hon, med darrande underläpp
nej sa hon, med tårar brännande innanför ögonlocken
Jag är arg - sa hon.
Lilla gullunge - sa jag
Kom....jag älskar dig, du är söt, du är gullig
Jag vill inte vara gullig - sa hon
Jag vill inte vara söt - sa hon
Jag vill vara som Ninja.........
Jag som inte visste vem Ninja är
frågade och hur är Ninja då?
Hon är arg - sa hon
Spände ögonen i farmor
kämpade mot tårarna
men hon var inte lessen - sa hon
Hon var arg!!
Jag tittade på bilder av Ninja - och blev rädd!




Fri vers av britt-marie VIP
Läst 294 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2016-06-08 12:25



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Så fint sett och sagt!
2016-07-03
  > Nästa text
< Föregående

britt-marie
britt-marie VIP