Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
© Viking Holmström


Ett möte med en musa

Den stora efterlängtan
drev mig ner till floden
till vindens vinande vågor
till små sten och den vattenfyllda jorden
solensken grått
fram till floden jag nått
såg förändrande vågors framtid
såg droppande droppars samtid
såg en flicka i sanden

En musa hade kommit till mig
hon erbjöd sina tjänster
hon kunde göra mig rik och känd
ge mig insperation utan gränser
hon skulle ge mig kärlek som aldrig förr
hon sa att hon kunde öppna en dörr
till helt nya tankar
återfå mitt hjärta att banka
hon la sin hand på min kind

Jag vände andra kinden åt
drog en liten kniv från min ficka
högg min musa i hjärtat
mina tankar dom ticka
högg igen och igen och en sista
vattnet blev hennes kista
småstenarna blev röda
och framtidens vågor en börda
hon forsade ner den röda floden




Fri vers av Viking Holmström
Läst 412 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2010-05-23 12:23



Bookmark and Share


  claes fredelius
...men hon överlevde...eller återuppstod...eller hur?
Jag badade en sommar för några år sedan i kanalen och vandrade på Stora Gatan...
Det är flyt i dina texter
2010-06-09
  > Nästa text
< Föregående

Viking Holmström