Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Damer och herrar

Damerna anmäler mig
som försvunnen
Herrarna blöter fingrarna
och vänder blad

Pojkarna slickar affischer
på torg
Flickorna blundar lätta
som moln

Jag är mannen som spelar akustisk
luftgitarr genom era bostadskvarter
Du är kvinnan som har en tendens att
se ut som en gud när du sover

Du är en container
Jag är ett vrak
Han vill inte
Hon vill allt

Du är kvinnan som vänder drömmar i målet
att förvirra mig
Jag är mannen som förlovade mig
med ett förlorat land

Pojkarna släcker sina älskarinnor
i natt
Flickorna tappar sina kläder
på kalla golv

Herrarna anmäler mig
som försvunnen
Damerna blöter sina fingrar
och vänder blad




Fri vers av Viking Holmström
Läst 373 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2010-12-11 23:24



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Viking Holmström