Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

ingen mer självbestämning



jag vet precis vem jag är
nu när jag lagt bort
tankarna på det

min osäkerhet
gjorde att jag gick för långt
i preciserandet
fördjupandet
förfinandet
i diagnosticerandet
av det som är jag

det blev en mardröm
mitt fängelse
min fruktansvärda olycka

det gjorde mig bara arg och hemsk

numera kan jag lägga bort
alla sådana slags funderingar
helt och hållet
inklusive
mitt eget namn

jag har inga behov längre
av självidentifikation
personlighetsbestämning

ofta blev jag kallad
för en glad och positiv människa

de ville låsa mig fast på det viset

samtidigt skrämde jag dem

jag tänker inte på glädje
och positivitet längre
murarna föll
jag bara gick

nu snackar vi frihet
en annan dimension
än den som mitt namn
ramade in och definierade

jag är människa
i fullständig avsaknad
av återkommande intressen

en fri människa

ett levande djur

med kontakter
till det som har hänt

på gränsen till ingenting

luften har aldrig
känts lättare att andas

in ut
ta in, låta gå

jag har inga hemligheter längre




Fri vers av Gunnar Hilén VIP
Läst 340 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2010-05-24 19:52



Bookmark and Share


  Miss Mod
En riktigt upplivande text, med mottot det är som det är, varken eller..tänker jag, vilsamt.
2010-05-24

  Eva Akinvall (emca~vargkvinnan)
Wow! tappar nästan andan...Gillar detta mycket..
jag är människa
i fullständig avsaknad
av återkommande intressen
/Gillar jag/
ofta blev jag kallad
för en glad och positiv människa

de ville låsa mig fast på det viset
...
/Gillar jag/
Men hela texten, hela helheten.. Ja det är mycket bra!
2010-05-24

  Gunnar Hilén VIP
tack min gode namne
2010-05-24

  Gunnar Odhner
Känns befriande, som en dikt som öppnar en dörr och släpper in ljus och luft.
2010-05-24
  > Nästa text
< Föregående

Gunnar Hilén
Gunnar Hilén VIP