Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Fiktion. Måste folk alltid känna sig så... träffade?


avtryck // 35% sanning

dammkorn
i ljuset som sipprar in
genom persiennerna
(kunde inte

gick inte att sluta dem tätare)
just där
pianoackorden

flyter ihop


jag
stänger av

bryter av:
Shostakovichs duett
deras stämmor
(jag kan jämra mig för två)

jag
stänger av

bryter av:
din röst i huvudet
dina ursäkter
(misslyckas)

kan rabbla dem innantill
och jag vet att du aldrig ger
aldrig säger

allt


orkar inte se hur dammet virvlar
dansar

över många glas med avtryck
från ett enda par läppar

- mina

rom & blandsaft
- allt jag har kvar
av det jag haft

kolafärgad och sötklistrig
35% alkohol
35% sanning
- mer än vad du
någonsin

gav


vad tänkte du på när du:
frågade honom om oss?

vad tänkte du på när du inte:
frågade mig om oss?


***

spår 5, tredje december, 19:26:
varför kysste du mig med mer
inlevelse än någonsin?

var det bara dåligt samvete
(ett nålstick)
eller
för att du visste att det var

sista gången?



jag försöker låta kall
(låtsas att jag lever nu
på riktigt alltså)
du försöker att inte låta kall
(låtsas att du också
beklagar)

RAD 1: "Du, jag har tänkt på en sak på sistone."
[Sanning1: Jag har ljugit för dig i ett halvår]
RAD 2: "Det funkar inte mellan dig och mig längre."
[Sanning 2: Jag älskar inte dig längre]
RAD 3: "Jag mår för dåligt för att försöka igen."
[Sanning 3: Jag bryr mig inte om hur du mår]
RAD 4: "Ja, vi träffas ibland, men det är inget mellan oss."
[Sanning 4: Han knullar mig när du är bortrest]




syster, vän,
min hud
min mur

mot världen

jag har svårt
väldigt svårt
att se de svarta raderna
när jag måste läsa
mellan

dem

mellan era kroppar
(sammanslingrade)
finns ingen plats för

mig







Fri vers av Vinnie
Läst 572 gånger och applåderad av 11 personer
Publicerad 2010-05-25 15:46



Bookmark and Share


    slafs
snygg jävla balans. Bra.
2011-04-01

  Necromancer
Jag fattar inte. Du skriver konstigt ibland älsk. :c
Men du är duktig, puss
2010-05-31

  Sonia
Riktigt , riktigt bra!
2010-05-25

  Noomi Henning
fint skrivet ^^
2010-05-25
  > Nästa text
< Föregående

Vinnie
Vinnie