Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Efter en färgad natt…


Cyan och Purpur


Så möts de åter i den vårliga natten
Elektromagnetiska vågor i bräckt vatten
Färgar morgonrodnaden i cerise och turkos

Skapar prismor i tät dynamik
Alstrar toner som ger akustik
Till Goethes generalbas

Ljusmönster fladdrar och yr
När vågen mot Venusberg styr
Regnbågen skvätter kristall

Trekanten i klanger vibrerar
När Cyan och Purpur kopulerar
En sång för dem som älskar

När klockan är strax efter fem
Vänder vågen åter hem
Morgonens fåglar sjunger salut








Fri vers av Carola Jeryd
Läst 260 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2010-05-26 01:31



Bookmark and Share


  lodjuret/seglare VIP
skrattar glatt åt det här förunderligt härligt välkomponerarde lilla uttrycket för så mycket glädje i hjärtat och terrängen, såväl som i träden, över hav o land, liksom i sängen
fyra blomsterkvastar förtjänte verket
2010-05-26

    Jan Cederlöf
Snyggt! Stort A på den färgrika dikten.
2010-05-26
  > Nästa text
< Föregående

Carola Jeryd
Carola Jeryd

Mina favoriter
1500 dagar-nånting
för