Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Den sönderskjutna sjalen

Du drömde om den där palestinasjalen med skotthål
som ett bevis för din rebelliska natur
som en trofè mot dom tyranner
som förtryckte dig
binda den runt höften
som ett sönder skjutet Gaza barn
Hängd. För att visa världen
vilka svin vi kan va

Jag som endast har en billig kopia med säkerhetsnålar i
för jag är den billiga rebellen
den som vill mycket men
orkar aldrig lyfta på röven
binder den runt min hals
som ett strypgrepp från dom hjälplösa
Hängd. Världen visar sakta
vilka svin vi kan va




Fri vers av Viking Holmström
Läst 379 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2010-05-26 18:57



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Viking Holmström