Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Godistornet

Så, nu var det dags igen

jag kramar krampaktigt krävande
hundralappen och en tjuga
på väg ner till det socker söta slottet
den största drug dealern i byn
av det legala substansen socker
där tandutplockning sker
på det långsamma frätande viset

Dom där kristallerna så syntetiskt gott

det där gelatinet så smaskande dött
kött

det är så smaskande dött

Godistornet står på pappret för stunden
sockrar av sig i poesin
letar förvrilt efter tandborsten
för att doppa dem i frälsningsvattnet
och lödder
O, helande mintsmak
O, Socker rus

Gör mig till kras och allt




Fri vers av Viking Holmström
Läst 448 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2010-05-27 11:34



Bookmark and Share


  Arja Söderfeldt
I´ve been there. Är rent av ordförande i Sockerträsket. Nu mera en något mer saltböna? Varannan damernas.... nej, jag menar.... frukt! Något nyttigare.
2010-05-27
  > Nästa text
< Föregående

Viking Holmström