Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Bilden från vårt första hus i Västervik och stämningen kring den.


Som treåring i mors knä

Tankar kommer och tankar går inför denna bild från den östra kusten.

Jag undrar vad som rörde sig i min lilla hjärna här?

Det var krigsår och ångest och oro i världen.

Fick jag med mig något av den här stämningen ut i livet?

Pappa - en publikan i stan - mörklade fönstren liksom alla andra så krigsflygplanen ej av misstag skulle släppa bomber då de flög över vårt land.

Det var ransonering av matvaror.

Grannar kom och tiggde kuponger då vi var många barn och det förväntades att vi skulle få kuponger över.

Man köpte mjölk i kruka som mättes upp med litermått.

Till det yttre frid och fröjd...

men hur var det egentligen?

Vi var ju väldigt nära att dras med i kriget.

Skräcken måste ha suttit där i vuxenvärlden.

Vad vet jag?




Övriga genrer av Bibbi VIP
Läst 394 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2010-05-28 21:43



Bookmark and Share


  Gunilla VIP
Minns "kalla krigets" dagar,
som dominerade efterkrigstiden.
Ångesten, rädslan, "tänk om".....
medkänslan med Finland, Norge, Danmark,
skammen över svenska sveket.
Anar detta är intet om hur krigstiden
upplevdes med alla fasor och rädslor.
2010-05-29

  Eaglemountains VIP
Gripande berättelse, och jag tror att även det var hemska tider för en treåring att vara med om, så tror jag ändå att Du kände av den skräck som då fanns i vuxenvärlden och fick med Dig någon form av denna stämning, som är väldigt svår att förglömma.

Applåd för denna text!
2010-05-29
  > Nästa text
< Föregående

Bibbi
Bibbi VIP