Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Min älskade pappa


Tullöveruppsyninsmannen

Du hade ett hjärta av guld.

Du älskade oss av hela din själ.

Du sörjde över att som fiskareson ej fått råd att gå på dåtidens läroverk.

Du försökte kompensera detta med studier i språk och konst som var dina favoritämnen bland många.

Du hade en konstnärs själ och besökte ofta biblioteketet för att inhämta kunskap om de stora författarna.

Du målade tavlor i olja och gjorde karikatyrer som fick oss att skratta gott.

Du spelade orgel och gitarr och sjöng för oss.

Du kunde ej fatta då jag vägrade att börja på läroverket

...satt i timmar med mig för att försöka övertala mig.

Du fick senare se att jag tog mig fram ändå genom folkhögskola och senare högskoleutbildning i huvudstaden.

Du gillade att lägga dig i samhällsdebatten i ortspressen oftast genom kluriga och roliga insändare i aktuella ämnen.

Då du fick hjärtinfarkt trodde du att du skulle repa dig efter lite sömn.

Jag satt och höll din hand men du vaknade aldrig mer pappa?!

Du är den nära anförvant som lämnat oss som jag saknar mest.

Jag älskar dig så att det gör ont och ser fram emot att möta dig igen

...där ingen sorg är mer och inga tårar.




Övriga genrer av Bibbi VIP
Läst 415 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2010-05-28 21:23



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Så fint och varmt du skildrar din pappa! Så strongt av dig, också, att våga gå din egen väg, trots pappas önskan, utan att det påverkade din kärlek till honom. Tack!
2011-07-10

  Gunilla VIP
Tack för denna underbara
skildring av en välmenande
och välgörande pappa.
Du har mycket av honom
i dig och lever väl upp till
hans omsorg!
2010-05-29

  Eaglemountains VIP
En vacker hyllnig till en godhjärtad Far som Du en gång får möta igen. Tack för att Du delade med Dig!

Kram!
2010-05-29

  Anna*
Väldigt ömsint och fint porträtt av en saknad pappa!
2010-05-29

  anits VIP
Mycket vackra rader, som berör mig mycket
2010-05-28

  walborg
Så fint att läsa om en far som verkligen hade omsorg om sin dotter och ville råda henne så klokt han kunde utifrån egna erfarenheter.
2010-05-28
  > Nästa text
< Föregående

Bibbi
Bibbi VIP