Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Vända blad

 

Han såg ut över sitt inre landskap. 

-Allt detta, som var mitt, ska jag lämna nu. Vad jag känner? Vad känner vågen inför att sugas ut i havet efter att ha smekt stranden? Rosens kronblad inför mötet med jorden som närt den?

Det Nu han stod inför kunde vara lika långt som livet han levt fram till dess. Detta var inte en fråga om sekunder, minuter, timmar eller dagar. Insikten bestod i att detta Nu var möjligt, och att det existerade om han valde det. Att det var ett avslut stod klart, men inte att det skulle sättas en punkt.

- Naturligtvis är det bara ett steg jag tar från ett rum till ett annat. Mellan mina olika landskap hänger en ridå av tunn tyll. Jag framkallar en lätt fläkt som för tyget åt sidan, och låter mig passera. Jag andas in på en sida av ridån, och andas ut på nästa. Allt har en fortsättning.

Solen skulle möta hans ansikte och kasta en avbild av hans gestalt på det lätta tyget bakom honom. Där var skuggans hemvist, där skulle den alltid finnas. För andra att minnas eller kanske rentav uppleva som lika verklig som andra skuggor.

- Nu!

En fläkt, ett steg, ett bländande ljus.




Fri vers av Jan Simonsson
Läst 525 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2010-06-02 11:42



Bookmark and Share


  Miss Mod
Gillar ditt sätt att uttrycka dig i denna härligt levande text.
2010-06-06

  D S
Detta är en sådan text som drabbar mig och sen tänker jag oj, men var den verkligen så bra. jag läser den igen och samma känsla kommer tillbaka och bekräftar för mig att ja så bra tyckte du att den var sommer. jag har själv touchat andemeningen i denna text vid ett flertal tillfällen men aldrig lyckats få till det riktigt och nu gör du det på ett sådant sätt jag själv känner mig nöjd och bokmärker !
2010-06-03

  Karl den store
Ah, så fin. Vilken skön bild av ridån av tunn tyll.
2010-06-02
  > Nästa text
< Föregående

Jan Simonsson
Jan Simonsson

Mina favoriter
vunnen