Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Så kom solen


...och värmen den medför
som färgar blek vårhy
till rosennyans
Så kom fjärilsvalsen tillbaka

Se svalor leka örnar som
i stolthet erövrar fria luftrum
kring syrendoft och körsbärsblom
Se skogarna vakna igen

Känn brisarna som ljummet spelar
sångerna om början trots avslut
bland björkris och vitstrukna tyger
Så kom midsommarvisorna åter

Lyssna till verserna sipporna skrev
att ljudande väcka lättnaden till vals
En junimelodi att vackert infria
löftena om blomstertid




Fri vers av Taurus
Läst 248 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2010-06-03 14:01



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Taurus
Taurus