Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Fördom



Ditt hår har vuxit sig
alltför
tovigt långt, dina naglar
groende svarta av smuts
eller
stjärnsvart
färg, jag minns inte vilket
du föredrar där
bortom
skuggorna av alla de
andra, vi

kan glömma sådant
framför speglarna.

Dina ögon ser oss
grumliga, din hals rosslad av
orden dina
tabletter gav dig
eller
kanske visan du
sjöng oss kvävd
av
strålkastarna
vi monterat

under våra kängor.
Dina stövlar knaprar grus till vår

bakgrundmusik

och vi
roar oss med ditt
stapplande, du är gammal, du är
skröplig och
glömd, det vet du, det
vet
du och vi

älskar dig bittert
och minner oss
smärtsamt
varför
vi

aldrig låter din hammare
sakna vår ryggrad, vi
älskar att
låta dig
hugga
våra

dunkande flående klående slående hjärtan

blodiga
till din ömma viskning, du viskar oss
insikterna som
ingen önskar, som
inte finns, som
du skapar
lyckligt
till tonerna
av din

apokalyps;

du är evig, du är alltid, du är
vi
och
vi
kommer alltid att hata dig, vi
kommer alltid att
älska
dig och vi
hatar dig för det, du
gamle,
du
gamle




Fri vers av Taurus
Läst 328 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2013-11-16 23:31



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Taurus
Taurus