Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Under bilen vaktar änglarna



Vi kan
kalla det längtan eller
saga,
vem vet vad
det kan vara bland dovfallande
flingor till slagen
av en vackervit vinge,

fläktar av ett ögonblick
försent

Du ville alltid dit, du ville
sväva och gå bland molnen,
skuggad
av en solnedgång
vem

vill

inte



sin himmel
från kronan av en trädtopp ovanpå
asfalt;

framtiden kan låta så
i det folktäta rummet
bakom
mikrofonen framför
ryggarna, svarta
likt gestalter
onåbara

Du

ville alltid
dit, du ville sväva bland
molnen

onåbar



under fören av en bil
finns himlen
och dess guldport, där sover
änglarna
och du
bland vita fjädrar och
saknade
husdjur





Fri vers av Taurus
Läst 345 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2014-01-17 19:01



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Taurus
Taurus