Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Du kan inte vara min




Du talar i stora meningar, du tonsätter
sammanhang större än vi, dina
fingertoppar kan visa mig
vägen över torg, över
städer, över skogar
och dess stigar,
men du

kan inte översätta kartor, och
inte heller jag, världen
är en gåta för mig,
likt dess språk, i
hieroglyfer
för en

runtolkare

Du kan inte vara min, jag
är för blek, jag är
brydd, jag är
ansträngt
ägnad

ord

och kommer alltid att vara
så blek som papperet
jag skriver dig till,
och mig, jag
finns bara
där

Du talar i stora sammanhang, jag
skriver dem, och du
kan inte längre
läsa

du kan aldrig vara min,
du blinde





Fri vers av Taurus
Läst 344 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2014-01-19 14:40



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Taurus
Taurus