Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Lyckoslut (till de Krigsskadade i Samhället)

~¤~

I.  insomnia

Jag föredrar negerlyrics
framför neggolyrik
hellre kärleksbröd

jag föredrar Peppe Eng
framför Turkish Pepper
hellre skådebröd

eviga  insomnia

efter tö
de tunna smala grenar
innan blomsterarrangemangen
av löv

på min sjöpromenad
såg jag idag
pinjens trädkronas
kronblad

eller dess önskedröm
i insomnia


II.  hennes & majestätiskt

kvinnans tomma rum har också mannen liksom hon
fast i själen

mannens eregerade tillstånd har liksom mannen också hon
stake i själen

i ett vackert rum, i en vacker stad, vid ett vackert landskap
och dess magiska atmosfär
vid en strand, vid ett hav

som innehållet av rollinnehavarna i sina roller
i vår film

motsatsen till den nya tidens
depressionspornografi

alla försök att förinta med det negativa
allt det positiva

bakom Voltaires sammetsförhängen
för många i repen hänger

bakom Rousseaus jalusier
hägrar de vackraste av illusioner

bakom De Sades svarta skynken
de historier de flesta missförstått och skyr än

i sina försök att förinta dessa stora med det negativa
allt det positiva

med sina egna skrifter
i depressionspornografi

till alla ärrade av avtrubbade och brända som sociopater
till de i samhället krigsskadade

inuti Monets trädgård och bortom Boccaccios rullgardiner
blomstrar nu alla vackra gardenior

inuti Casanovas sänggemaks vita draperier
ute på gräsmattan daggdagad sommar dryper

långt ifrån depressioners Dystopia
nära nya konventioners Utopia

som en förälskad hora
som förstått det stora

det smärtsammaste kanske är det vackraste
men det som är självupplevt skrivs inte som sagor

om det inte har ett

lyckligt slut

LPWJ 03/06/10




Fri vers (Fri form) av L Patrik W Johansson VIP
Läst 627 gånger och applåderad av 14 personer
Publicerad 2010-06-04 08:21



Bookmark and Share


    ej medlem längre
`kvinnans tomma rum har också mannen liksom hon
fast i själen
mannens eregerade tillstånd har liksom mannen också hon
stake i själen´

modigt, friskt, ifrågasättande, intressant.

`som en förälskad hora
som förstått det stora

det smärtsammaste kanske är det vackraste´

Älskar dessa slutrader...
2010-07-22

  Miss Mod
En sprudlande text.
2010-06-05

    ej medlem längre
Tack för denna text!!!

Speciellt:

"i sina försök att förinta dessa stora med det negativa
allt det positiva

med sina egna skrifter
i depressionspornografi"



Hälsn. Ann
2010-06-04

  Susie Blomqvist Simu (poetry in motion)
Väldigt bra. =)
2010-06-04

  Bibbi VIP
Tycker om detta.
2010-06-04
  > Nästa text
< Föregående

L Patrik W Johansson
L Patrik W Johansson VIP