" />
Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

fritt efter Lundells "Gå Ut och var Glad"




Glädjen och Sorgen i Livet

~*~

Alla texter som du skrev har jag sparat
och inte för att du ska skicka en video
där du leker med grönsaker

nu har jag planterat detta frö djupt
i ditt medvetande av din inre varelse

och undermedvetnas väsen som alltid går
på trädgårdsstigar som aldrig gror igen

härska här skall kärleksslav
Livets Exillojalaste
och Jordnäranoblaste

spontana infall baserat på livslång erfarenhet
i tonartsvinklar som ingen annan vet

en flotilla av Ming-Shu djur
som strandat och står på pontoner
utanför ditt zodiaks båtskjul

hellre storbilds TV än småskaliga iPod
hellre Anne Rice än små barn i True Blood

ta i din famn din clown
Glädjens Dödsryckningar
och Ensamhetsönskningar

tänk innan du inte kan tänka mer
jag gråter alltid till Gå Ut och var Glad

för ingen kan de känslor som finns därinne trolla fram
i dans tills det blir knut på svans i dag

klappa händer åt konstnären
men vänner säger: mår du bra

skratta nu igen Pajazzo
Sorgens Livsförnyelser
och Glädjespasmer

LPWJ 06/06/10

 

se även:

(Lifvets) Trädgårdh (och Dödens) 

Jag Har Alltid Varit Alla Åldrar




Bunden vers (Rim) av L Patrik W Johansson VIP
Läst 652 gånger och applåderad av 13 personer
Publicerad 2010-06-07 05:32



Bookmark and Share


  ia VIP
blir sittandes leende...
:)
2010-06-11

    ej medlem längre
Härlig text till en underbar bild!


Hälsn. Ann
2010-06-07

  Vildand VIP
Det är så bra, det är så lycklig text ävenom inte glad. Hur nu det går till.
2010-06-07

  Susie Blomqvist Simu (poetry in motion)
Vackert. =)
2010-06-07

  Bibbi VIP
Skön
2010-06-07

    ej medlem längre
Jättefin text, gillar!
2010-06-07

  Eva Akinvall (emca~vargkvinnan)
vilken vacker text. Och så fint att finna inspiration från Ulf Lundell, hans texter är verkligen fina, och utifrån den inspirationen skriva något helt eget, nytt, som inte är som Lundells. Och han skulle nog inte kunna skriva som dig
2010-06-07
  > Nästa text
< Föregående

L Patrik W Johansson
L Patrik W Johansson VIP