Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Ut ur en aria om hat

(Diktens namn? Ögonvittne.
Montaigne kommenterar.)

ögonvittne
de sköt i pannan
säger ett pappersmedium

(Det är inte kackerlackor man skriver om.
Det är nio människor som mördats.
Vet man inte det? Eller är det bara hatet
som formuleras som kärlek?)

ögonvittne
de sköt i bakhuvudet
säger konkurrenten

(Nu har vi lämnat poesin. Nu skändas
liken. Nu slickar nekrofilerna köttet.
Mödrarnas gråt i bakgrunden.
Är det Hildegard  Lächert som
återuppstått som när Hon i
Alien
närmar sig Ripley?)

ögonvittnet
kan jag fråga i lugn och ro
men vad säger
tabloid tre

(Så! Då var det tillåtet. Nu kan
nazisten skriva liknande vulgära
texter om den israeliske soldaten
Gilad Shalit. Eller rasister om
massakern i Sharpeville. Eller
om Song My. Eller om Babi Jar.
Eller om Gaza 2009. Eller om Deir
Yassin. Eller så får vi veta vart detta
hat leder när det malts ned till en
surdeg som lagts i en lergryta
märkt Auschwitz.
)

http://www.aftonbladet.se/kultur/article7262488.ab

 




Fri vers av montaigne
Läst 357 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2010-06-07 18:47



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

montaigne
montaigne