Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Kyss

 

Blunda nu och förnim

ett minne som hjälps tillbaka

vid dessa ord

 

Tio centimeter

Den sista stavelsen 

i en ofullbordad mening

har just förklingat

registrerad av ingen

 

Åtta centimeter

Insikten når oss båda

samtidigt

Det kommer att ske

En suck

som ett kort skratt

 

Sex centimeter

Varm andedräkt

mot varm andedräkt

Synkront

Smaken av den andres inre

för första gången

 

Fyra centimeter

Ögon sluts

Ingen återvändo

Vittnen saknas

 

Två centimeter

Läppar säras

Näsvingar nuddas

 

Framme

Ett framme bekräftat

av tungors lek

Steget taget

Händer får klartecken

att utforska




Fri vers av Jan Simonsson
Läst 266 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2010-09-16 23:49



Bookmark and Share


  Karl den store VIP
Vackert och sensuellt. Första stycket har något tilltalande teatralt över sig. Som körledaren i ett grekiskt drama som annonserar vad som komma skall. Sen byggs spänningen upp till det fantastiska slutet "händer får klartecken att utforska". Tack ska du ha, det här var ord i precis rätt tid för mig!
2010-09-17

  kärleks ängel
vacker händelseförlopp av en kyss
2010-09-17
  > Nästa text
< Föregående

Jan Simonsson
Jan Simonsson

Mina favoriter
vunnen