Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Det svåra är inte att skriva, utan att skriva utan rädsla för att bli läst.


Tryck på F1 om du vill ha hjälp

i brist på geni - sprit
i brist på sprit - huvudvärk

det svåra är inte att skriva
utan att skriva utan rädsla
för att bli läst

och utan brist på inspiration
men av vin
skriver jag influerad av min huvudvärk

det svåra är inte att skriva roligt utan
att våga göra det

och att roa er som orkar bli roade
är det yttersta sträcket

i en kamoflerad samtid är det svårt att göra val
fast alla flyr i samma riktning
som om flocken någonsin vetat vad som är rätt
i samma kläder, uniformer
om ett undantag kan rädda livet på er
gå åt det hållet

jag har stått vid samma vägar som dig
genvägar förståss, men sanningshalten
i bräkt vatten är faktiskt detsamma
och jag har stått vid samma vägar som er
vid vägkanten
när ni liftade så for jag fram
och vice-verca

ironin är ödesmättande, eller var det
innan jag steg av för att gå mot skogen
i takt med stigen, och stegen

jag ser ett träd av vägskäl framför mig
de flesta lömska
tar mig bara tillbaka till i går
de oprövade slingorna kan vara oprövade av en anledning
murkna plankor, stängsel och torra bäckfåror likaså
det finns platser jag önskar att jag inte sett
fast jag stirrade ändå

men jag lovar er att jag roar er om ni låter er samlaga, algblanda, tidsstanna, älvfamla, skrivkrampa, jazzstampa, blomlampa, framtidskrampa.




Fri vers (Fri form) av Jonathan Mattebo Persson
Läst 380 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2010-06-08 23:34



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Jonathan Mattebo Persson
Jonathan Mattebo Persson