Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
https://www.wikiwand.com/sv/Gilles_Deleuze


Rhizome

Ett träd är bara ett träd i relation till en sol, en jord, en vind, en betraktare, vattnets droppar och så vidare

En stol av trä är bara en stol i relation till en tyngdlag, en människokropps utmattning och det tidigare nämna trädet bland annat

Saker är saker
tillsammans med andra saker blir de nya saker

Det är vad vi gör med de som räknas, inte vad de är

relationen mellan sakerna är vad som egentligen finns

Stoppar vi random objects i en gul gammal trasig plasthink med svart handtag blir sakerna i hinken till ett språk med mening, en historia och ett syfte

Det som är vilset är bara vilset i relation till en dröm om att tillhöra

Tänker på det

trådarna mellan punkterna på objekten föreslår dess mening

Gör med det vad ni vill




Fri vers (Spoken word/Slam) av Jonathan Mattebo Persson
Läst 350 gånger
Publicerad 2016-10-30 23:25



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Jonathan Mattebo Persson
Jonathan Mattebo Persson