Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
foto:jag.


Försommarlördag

 

Pappan ser på mamman

med ett förtjust leende

säger, strålar, vänd mot dottern,

Hon är precis lika

vacker

som när vi gifte oss

de

Kramas

Kära

ljus omstrålar

värme en stund

 

Pappan

har varit i trädgården hela dagen

Hon är halv sju nu

Han har duschat

Är i morgonrock

Får göra kväll

 

Pappan

har klippt hela

gräsmattan

somrig varm försommardag

Det doftar syrén

 

Så har han rensat

och vattnat

Och han är faktiskt 79

år

 

Mamman

har lagat mat

flera timmar

i köket

med sin onda fot

Gös

oj så gott

 

Dottern

körde en skottkärra

ogräs

till komposten

Diskade förstås

Behövde inte tänka

bara vara

 

Dottern frågar föräldarna

är jag inte väldigt

rynkig

De svarar

nej

 

Trädgården är stor

grönt, mjukt gräs

barfota att gå i

 

Dottern

har hängt tvätt

ute i solvind!

 

Katterna drar runt

lojt

slumrar ibland

på uppvärmd sten

 

På tv

Poesitävling, ropar mamman,

En vacker Helena Brodin

och hennes man

som vinner

under pseudonym

 

Bob Hanson

i megafon

på båt

Vackert

 

Utanför Haga slott

 

Poeten blir dock

gripen

av kungens

vakter

 

Poeten säger

att

en del av poesin

är att gå över gränserna

Trampa fel

 

då händer det något

som tillför dikten

något oförutsett

 

Dagen började

med frukost

ute

och tidning

Höga njutning

Trädgrönska

Vindsmek

Sjöglitter

Solvarm sol




Fri vers av Eva Akinvall (emca~vargkvinnan)
Läst 416 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2010-06-09 21:48



Bookmark and Share


  firefire
Härlig text och bild;)
2010-06-11

  Susie Blomqvist Simu (poetry in motion)
Ljuvligt vackra rader. =)
2010-06-10
  > Nästa text
< Föregående

Eva Akinvall (emca~vargkvinnan)
Eva Akinvall (emca~vargkvinnan)