" />
Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Braughtigan skrev " i sockret av en melon" Läs den ni som har livet i behåll. Har aldrig gillat meloner, förrän nu.




DET REGNAR I DITT ANSIKTE ( den längre versionen)

Stormöga
ser ut över vattnet
allting stilla
ett återhållet andetag
gryningen
hälls ut ur natten
faller nedför bergssidorna
med hundskall och måsars skri
med rasslande bris i törstiga löv
igelkotten tassar till mörkret
och ljuset har doft
av rosmarin
och trötta salta vågor


Blåblåblick
som är lätt
att andas in
som meloners rena septemberluft
Blåöga ser
in i Mig
djupt från långt, långt håll

 

Sorgöga
flyttar
men hjärtat stannar kvar
det enda
som händer
är att
blicken ser nya vyer
tvättade av förändring

Min kära
du har en vacker sorg
en förändrad glädje
lurar bakom dina
tunga tankar
och det regnar
i ditt ansikte




Fri vers av Jan Linderoth
Läst 312 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2010-06-10 20:18



Bookmark and Share


  Spir@
Underbart vackert!
2010-06-11

    Melona
Den här är så innerlig i sitt tröstande.
Att det regnar i någons ansikte, som att höra till vädret och skiftningarna. Stormöga. Det är lugnt där, men vinandet av ett runtom. Sorgöga, att se med andra ögon, tycker så mycket om det här stycket:

"Sorgöga
flyttar
men det enda
som händer
är att
blicken får ny utsikt"
2010-06-10

  thyra
Vackert!
2010-06-10
  > Nästa text
< Föregående

Jan Linderoth
Jan Linderoth