Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Ny vän

Har precis skaffat en katt
En liten spräcklig och sprallig sak
Hon sitter aldrig still, så full av energi

Hon fick mig att minnas barndomen
När man var liten och fick syn på en kattunge var den hela ens värld
Fanns inget viktigare så länge den var i närheten
Allt man ville var att leka och kela den

Men vart tog allt det vägen?
Jo visst är de fortfarande söta, men vart tog allt vägen?
Nu när jag ser en tänker jag bara på alla problem den orsakar
Det negativa väger tyngre än det positiva
När man är liten är det positiva tyngst

Saknar det
Att inte slösa så mycket tid på att sitta och dra ner sig i djupet
Så jag tycker att vi alla borde gå tillbaka
Då är inte allt så grått och trist
Vara barnslig
Det är just det som får vardagen att gå runt

Så nästa gång du ser en kattunge
Ta dig tid
Och låt den uppsluka hela din existens




Fri vers av Grief
Läst 306 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2010-06-16 02:06



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Grief
Grief