Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

ingenting är enkelt


som frukost
intill skärbrädan på diskbänken
tog portvakten sitt lilla glas portvin

lika mycket utanför som i köket
började dagen
med att förbereda morgonen

inte tvärtom

i vanlig ordning
samlade sig trädgårdstomtarna
under enen på tomtens ena hörn
och skrävlade om vem som under natten
mätt upp störst tillväxt av gräsmattan

om detta
tog portvakten ingen notis
hon var mest upptagen med att med sitt järn
för att stryka kuddens ränder från kinden

natten som flytt
framstod som ett rosablekt minne
i vätskans diffusa reflektion

om detta
tog ingen ingen som helst notis om



















Fri vers av alfa VIP
Läst 236 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2010-06-19 13:17



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

alfa
alfa VIP

Mina favoriter
brus
Lupus
är det hos norén