Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Det var en gång en Han


Livet är ju sådär
Ner-upp-ner-upp-ner-upp-ner-slut
Mittemellan alla neren och uppen får man väl någon
som vill suga på ens bröst och någon
som inte vill suga på ens bröst, som gör slut
och som man aldrig slutar att älska
Naturligtvis skriver man dagbok också
om hur dagen varit
eftersom aldrig någon undrar

Det var en gång en Han
som alltid tog emot henne när hon kom hem
med hjärtat oändligt borttappat,
när hennes trumhinnor ruinerats på igenkännande ljud
som kaffekokare, kärlek och fågelkvitter
Han öppnade en dragkedja i snön
Där kröp de in
Det var vår och doftade tussilago




Prosa av Zara VIP
Läst 825 gånger och applåderad av 23 personer
Publicerad 2010-06-20 18:33



Bookmark and Share


  Postgård
men hur gripande och underbart är inte det här då!!

Från; "Det var en gång en Han" har du mig fast.

"som alltid tog emot henne när hon kom hem
med hjärtat oändligt borttappat"

och blixtlås i snön

ja, det här är så underbart att läsa

Tack!
2010-08-24

  Caprice! VIP
Så mysigt med ett blixtlås i snön! Varför är det så längesen jag såg ett sådant..? ;-)
Härligt konstaterande med en bitvis uppgiven känsla. Bravo, Zara!
2010-07-23

    ej medlem längre
Så jävla fin.
så jävla rätt.
så himla tårdrypande förbannat äckligt snuskigt bra..
och jag längtar tills du kommer till göteborg snart och jag får krama dig hårthårthårt, TILLS DET GÖR JÄVLIGT ONT!
2010-06-21

  blaite
Så jävla underbar
2010-06-21

  LePenseur
Jag föll som ett hugget träd för första stycket. Jag är kär. På riktigt. (Jag har ju aldrig mött dig så jag vet inte, men jag tror att ) jag vill inte suga på dina bröst, men första hälften av den här texten suger jag rejält på ett tag till. Och det smakar gott.

Du har hittat ett flyt, det bara... rinner på, man slutar inte läsa. Man vill inte sluta läsa. För någonstans mellan dina ord, som bara flyter fram som en klar bäck, hittar man (jag i alla fall) tröst och trygghet i vissheten om att sådant är livet helt enkelt. Man hittar någon som älskar en, och någon som slutar älska en, och man slutar aldrig älska den. Så enkelt. Så självklart. Så lindrande att läsa i dina ord.

Applåd. Stående ovationer. Och tack.
2010-06-21

  LassO
mysigt
2010-06-20

  Isak VIP
"Naturligtvis skriver man dagbok också
om hur dagen varit
eftersom aldrig någon undrar"
Så genomtänkt, och vackert.
Du är inte dum, du!
2010-06-20

  Måna N. Berger
Härligt poetisk Zara-dikt med blixtlås i snödrivor, det gillar jag. Och en livsklok visdom bor i dessa ord:

"Naturligtvis skriver man dagbok också
om hur dagen varit
eftersom aldrig någon undrar"
2010-06-20
  > Nästa text
< Föregående

Zara
Zara VIP