Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

INSIDE LOOKING OUT

Lutar ryggen mot tapet
av oerhörda blommor som kryper
mellan golv och tak
som festklädda spindlar
Min blick tar sig med möda
ut ur fönstret
jag har hört en del påstå
med bestämdhet
att det finns en värld därute

Att det finns ett hav
och en ö
som syns på kvällen
som en tveksam tanke
som ett urtidsdjur
i vattenvila
och att det finns
ett folk som
lever där

Att där finns
barn som skrattar
och ensamma som gråter
men dansar ändå
bland happymealförpackningar
och våta fimpar

De påstår
att måsar dyker skrikande
nedanför klipporna
efter fiskblod
och alla förvarslösa
nakna kroppar

Skakar av deras påstående
som snö från axlarna
och återvänder...

Spindlarna kryper närmre
regnet faller
jag spanar efter världen
genom kroppen på
en manet

Men musiken ger mig liv
även om den är gammal
som mig själv
en bror i mörkret

Tar min gitarr
slår ut fönstret
och upptäcker
att jag behövde de båda
som skydd mot kylan

Lutar mig bakåt
mot oerhörda blommor
tror att jag sjunger
eller kanske
jag bara grimaserar i ord




Fri vers av Jan Linderoth
Läst 404 gånger
Publicerad 2010-06-22 17:35



Bookmark and Share


  am
det här är det bästa jag läst på väldigt länge. helt otroligt bra skrivet.
2010-07-25

  lodjuret/seglare VIP
Inside looking out var en av de första tvåhundra låtar jag tyckte så mycket om att jag listade dem bland just de tvåhundra bästa. Sedan tappade jag som vanligt kontrollen över listandet av favoriter. Jag vet att Grand Funk Railroad gjorde en av versionerna men jag minns inte vad den andra gruppen hette. Skulle till äventyrs kunna ha varit Rolling Stones eftersom båda grupperna spelat in egna versioner av 'Gimme shelter', men jag är skeptisk. Jag tycker om texten, jag vill inte försöka analysera den. Trenne pistageglass kan den få vara värd.
2010-06-22
  > Nästa text
< Föregående

Jan Linderoth
Jan Linderoth