Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

KOAGULERING

"Får jag se din målning?"
" Inte än...sen.."

Man visar inte upp ett
öppet sår
innan det lagt sig till ro
och blodet koagulerat
till ett ärofullt ärr

"Får jag läsa din text?"
"Inte än...sen.."

Dikten måste
landa i världen först
och prova
sina kläder
innan maskeraden
söka efter revor och fläckar

"Får jag se dig?"
"Visst, bara du kan berätta vad du ser..."

Ingenting kan verkligen ses
innan det varit
betraktat så länge
att det blickar tillbaka på dig

Det gäller den underliga konsten


Och det gäller dig och mig.




Fri vers av Jan Linderoth
Läst 368 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2010-06-22 18:14



Bookmark and Share


  Michaela Dutius
Tillblivelsen av ett konstverk är inte färdig förrän det fått landa i verkligheten - mycket väl poetat!
2010-06-24

  Måna N. Berger
Växande i avskildhet och ro, tillblivelse i mötet.
2010-06-24

  noname_realmind
Tänkvärd och vacker...

Inte förrän objekt och subjekt blir till ett, sammanflätas, kan någonting verkligen ses...

*bokmärker*
2010-06-24

  solomi
Kanske är det så, det är lätt att ha för bråttom, tid att mogna.
2010-06-24

    Melona
Så tänkvärt och fint. Jag blir varm av att läsa detta.
2010-06-23

  Kristina Wallbing
Så klokt och fint skrivet!
Tycker särskilt om:
"Ingenting kan verkligen ses
innan det varit
betraktat så länge
att det blickar tillbaka på dig"
2010-06-22
  > Nästa text
< Föregående

Jan Linderoth
Jan Linderoth