Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Beige


Han tog tunnelbanan till stationer han aldrig tidigare varit vid, klev av och knallade omkring. Då det var en av de stora helgerna var det ödsligt på gatorna, de flesta affärer och alla krogar var stängda. Han mötte en kvinna med en stor hund. Utan att egentligen behöva det gick han fram till henne.
"Ursäkta", sade han "men vet du om det finns någon krog eller restaurang i närheten?"
"Jadå", svarade hon, antagligen kände hon sig bra när hon fick hjälpa till?
"Du går antingen åt det hållet", fortsatte hon och pekade bakom sig"där borta på höjden finns åtminstone två krogar. Eller så går du åt det hållet", sade hon och pekade framför sig"där finns det flera, blandannat en pizzeria"
"Aha", svarade han. "tack "
"Men", fortsatte kvinnan."Jag är osäker på om någon av dom har öppet idag, det är ju helg"
"Jo", sa han. "Ja, det är ju det. Men jag chansar" sade han, nickade och log och gick i ena riktningen. Han såg en tunnelbanestation efter en stund och beslutade sig för att åka hem. Han kände sig fruktansvärt ensam. En plågsam variant av ensamhet som han hade svårigheter att stanna kvar i, men han hade inget val. Han var tvungen att kliva av vid en station och ta en buss för att komma hem. Det var så tomt på folk och trafik att det gick i rasande fart, och rätt vad det var befann han sig i sitt område. Han kände efter i fickan. Jodå, han hade nyckeln till tvättstugan med sig. Han gillade tvättstugan. Man hade sin egen bricka och förfogade över en tvättsuga helt själv under tvättiden, ingen annan kunde komma in. Han tänkte på hur det varit där han bodde förut, där vem som helst kunde gå in när som helst.
Det fanns en ledig tid. Om en halvtimme! Han gick hem och samlade ihop smutsvätten. Det var inte mycket tvätt, det var det nästan aldrig. han brukade tvätta varje vecka fast det inte behövdes.

Det första han lade märke till när han kom in i sin tvättstuga var en beige bh som låg på bordet. När han lagt i sin tvätt och startat programmet försäkrade han sig om att ingen iakttog honom. Han kände på bh:n. Klämde på de hårda byglarna, gned tyget mellan fingrarna. han knöt en näve och förde in den i ena kupan, sedan i den andra. Han tog bh:n och stoppade den under sin t-shirt. Han placerade den på vänster sida av kroppen och höll den fast mot kroppen med armen och gick hem.




Fri vers av Emanuel H
Läst 307 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2010-06-25 22:44



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Emanuel H
Emanuel H