Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

LOVA ATT DU ALDRIG GLÖMMER BORT MIG.

du skrev
"jag vill ha dina lena händer
över min kropp och jag saknar
ditt huvud på mitt bröst"

det är långa nätter som jag
har lämnat bakom mig
och skräckscenarion är att
din röst,
kommer i slutändan
sluta ge mig tröst.

lova att du aldrig glömmer mig, jesper.
hur vi skrattade den där kvällen
i kungsträdgården,
eller hur vi förälskade oss i
varandra den här våren.

eller hur telefonen ringde
varm om drömmar och längtan
efter varandra,
och hur vi brukade
somna tillsammans

eller när jag grät din kudde blöt
för att tåget hem skulle gå nästa dag,
och jag viskade i ditt öra
att jag önskade att det alltid
skulle vara du och jag

och jag kan glömma den där
februarikvällen,
som du och hon fumlade runt
i sängen.
och jag kan glömma för
stunden hur du vilade din tunga
i den munnen.
i allt för många år,

då jag var
en ung rebell som försökte
läka alla mina sår.

jag är flickan med
drömmar,
med lösa lockar
och trasiga sömmar.

och du har sytt in
mig i livet
min enda fiende tills nu.
och jag har väntat
i alla mina år,
på någon som du.

lova att du aldrig glömmer bort
mig jesper,
hur vi skrattade tillsammans i kungsträdgården
den gången
eller hur vi förälskade oss,
just den här våren.




Fri vers av leika
Läst 267 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2010-06-29 20:28



Bookmark and Share


  Larz Gustafsson VIP
Känner igen det där...
Gyllene Tider
2010-06-29
  > Nästa text
< Föregående

leika
leika