Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

jag lämnade dig i baren.

du brukade smeka mig över ryggen
och säga att du älskade mig mest
till månen fram och tillbaka.
sån kärlek är ändlös tänkte jag.
för månen finns i rymden
och rymden har inget slut.
men det hade vi.

jag grät alltid på tåget hem
och såg dig i tankarna
med andra.
För jag tyckte aldrig
jag var god nog för dig.

Jag ljög mig själv full av lögner
och det mesta mellan oss
var bara skit.
Men det var vi.

Distansen skar aldrig sönder oss
Det var du som slet dig fri.
Struntade i mig
och lät livet som jag varit,
passera förbi.
för du sa ju att jag var ditt liv.

Och det försvann på en dag.

Nu ringer du säkert henne likadant,
får henne att falla ned sig i dig.
Och du låter distansen ge dig fritt rum.
du lät din ryggtavla viska;
jag ringer när du kommit hem från Kreta.

Men Kreta gjorde mig klok.
jag träffade honom vid baren,
där jag lämnat mina minnen av dig
och han undrade aldrig
utan smekte mig på armen
morgonen därpå
och hånglade upp mig mot väggen

och du var svinet
och jag var bara kåt.




Fri vers av leika
Läst 462 gånger och applåderad av 16 personer
Publicerad 2011-05-14 00:00



Bookmark and Share


  julia.s
"Distansen skar aldrig sönder oss
Det var du som slet dig fri.
Struntade i mig
och lät livet som jag varit,
passera förbi.", jättefint. åh.
2011-06-08

  Izabelle Holmgren
Titeln drog in mig och det fortsatte till sista raden.
2011-05-15

  Gunnar Hilén VIP
inget känns så befriande att höra dylika ord från en kvinna
2011-05-15

  Nina Nightwish
Wow, helt suverän text!
2011-05-15

  AmandaSvalberg
Älskar att du är rå och kaxig och inte liten och hjälplös.
2011-05-14

  Ola Rydberg
bra poesi det här
gillade hela första stycket lite extra
och slutet var pang på bra
2011-05-14

  Halv
och det är nu jag vill komma med en kommentar som passar till den här texten. men det är svårt. så säger nog bara fan. fan vad bra.
2011-05-14
  > Nästa text
< Föregående

leika
leika