Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
there are not a planet called like you


PANDORA

hur ska jag kunna vända bakåt,
när min värld plötsligt innehöll dina
blickar

du är mitt ljus i mörkret
min dag i natten
du är helheten när världen bryts
en sköljande våg i värmen
ett berusande val i stunden
så skön och förlustande
att ett jag drunknar i en frigörande famn

få mitt jag att dansa i mörkret
med palmbladens brustna tillvaro
se hur jag kantas av ett allt där
du förloras i ett bad av trolöshet

aldrig är horisonten närmre
där din kropp lyser av längtan
aldrig är du ett jag
innan mötets fullständighet

asken av sällsamhet
världen som älskar att hata

du är helheten
i vår värld förkrossat fyllt av odågor
som för oss mot randen av konflikter

vi kan stå nära
vi kan skymma de få blickar som rör oss med hat
vi kan se livet i varandras ögon

tro mig!
se mig!

håll min hand!

men vi kommer aldrig kunna vara tillsammans

jag hatar att älska dig

pandora




Fri vers (Prosapoesi) av Max Poisé
Läst 563 gånger och applåderad av 14 personer
Publicerad 2010-07-05 20:34



Bookmark and Share


    lory
det är poesi..som berusar..om o om igen...beroende känsla liksom..
2011-12-14

  Anders Perols
Storslaget skrivet
2010-07-12

  Nina Nightwish
Mycket vacker!Som vanligt alldeles lysande text:)
2010-07-07

  Susie Blomqvist Simu (poetry in motion)
Så vackert. =)
2010-07-06

  Suzy med punkterna
Du skriver kärleken underbart äkta
2010-07-05

  Lindalou
Väldigt vackert, en stark kärlek lyser igenom ut ur dina ord..
2010-07-05

  SagaArt VIP
Åter igen en fantastisk text. Bokmärker för att återkomma till den. Love it! Kramis
2010-07-05

  Emme VIP
"Jag hatar att älskar dig" vilket superslut
på en superdikt!
2010-07-05
  > Nästa text
< Föregående

Max Poisé