Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
När passeras gränsen?


Kubisk romantik

du är mitt ljus i mörkret
min dag i natten
du är helheten när världen bryts
en sköljande våg i värmen
ett berusande val i stunden
så skön och förlustande
att ett jag drunknar i en frigörande famn

få mitt jag att dansa i mörkret
med plambladens brustna tillvaro
se hur jag kantas av ett allt där
du förloras i ett bad av trolöshet

aldrig är horisonten närmre
där din kropp lyser av längtan
aldrig är du ett jag
innan mötets fullständighet

du är helheten
i vår värld förkrossat fyllt av odågor
som för oss mot randen av konflikter

vi kan stå nära
vi kan skymma de få blickar som rör oss med hat
vi kan se livet i varandras ögon

tro mig!
se mig!

håll en svunnen värld bakom vår ridå




Fri vers (Prosapoesi) av Max Poisé
Läst 191 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2010-07-18 12:34



Bookmark and Share


  Lindalou
Kärleksfullt. Har du trillat dit? ;-)
2010-07-18

  SagaArt VIP
Gillar: "vi kan se livet i varandras ögon" Den meningen säger mycket. Underbar text. Kramis
2010-07-18

  thyra
Så fint funna ord!
2010-07-18

  LenaJohansson VIP
för mig fram till ridån....
2010-07-18
  > Nästa text
< Föregående

Max Poisé