Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Pelle Plutt

Pelle Plutt tog ett skutt, han dränkte sig i ån
det fanns inget mera sevärt i tv-tablån
och jobbet hans var kass
satt mest och runkade på dass
och lönen var väl menat som ett hån

hans fru och barn hade varit borta i tio år
av dem syntes inte längre ett spår
en kväll när Pelle var ute och drack
packade de och stack
medans Pelle fyllde på och skrek \"Gutår!\"

en gång tog han ett skutt framför ett tåg
men det gick inte riktigt som han förutsåg
visst bröt han några ben
men han fick inga värre men
dessutom blev han skickad till en psykolog

en sån som skrynklar hjärnor, ja ni vet
men Pelles hjärna höll låg kvalitet
den skrynklades till stoft
in flyttade tomtar på hans loft
så han skola om och blev poet

men piller skulle få tomtarna att flytta ut
situationen hade börjat bli akut
han talade om ting
som betöd mest ingenting
ett tragiskt fall, ännu en suput

men nu bor Pelle i himmel, frid och fröjd
han gillar nog att va på sådan höjd
där hindrar ingen Pelle Plutt
från att ta sina skutt
mellan molnen hoppar han glad och nöjd




Fri vers av Daniel Rosenholm
Läst 855 gånger
Publicerad 2005-11-17 00:27



Bookmark and Share


  Dagg
Ehe, ursäkta min stavning förresten, hoppas att du kan läsa vad jag har skrivit. :-D
2005-11-17

  Dagg
Gillar ditt sätt att bruta den gulliga Pelle Plutt mot en hård och sorglig värklighet. Den är på rim och det har både nackdelar och fördelar; den känns mindre seriös på nåt sätt, men å andra sidan så är den lätt att ta till sig, den bjuder till skratt. Är den gjord för att sjungas? (ser att du har en gitarr)
2005-11-17
  > Nästa text
< Föregående

Daniel Rosenholm
Daniel Rosenholm