Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Hungern biter

Hungern biter, du vill svälja allt du ser
men du pressar ut det och spolar ner
hungern kommer snart tillbaks igen
ett flyktigt tillstånd det är mättnaden

du ska akta dig för fromma lamm
för även de vill bara slå sig fram
när guldet glimmar blankt i ögonen
då försvinner snart den fromheten

sommarnatten kan vara ljuv och grann
men det gäller att vara vaksam
se upp för alla mörka moln
som kan gömma sig i ögon vrån

men så fort du kan se allting klart
finner du även regnet underbart
himlens tårar gör inte illa dig
de hindrar solen från att grilla dig

så ge inte upp än finns det mycket kvar
jag kan se hopp i den blick du har
fastän dimman ibland kan dölja det
så smyger lyckan där i hemlighet




Fri vers av Daniel Rosenholm
Läst 828 gånger
Publicerad 2006-01-02 18:41



Bookmark and Share


  mariann
Fint och hoppfullt trots att hungern biter.
2006-01-03
  > Nästa text
< Föregående

Daniel Rosenholm
Daniel Rosenholm