Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Jag skulle gärna säga...

jag skulle gärna säga
det rätta och det bästa
men allt jag kan få ut
är samma skit som de flesta
som babblar på som om
de har patent på rätt och fel
be dem knipa käft
innan jag får spel

allt jag nånsin önskat mig
blir till komedi
folk jag vill kontakta
bara knallar förbi
jag är en pelare
som kyligt håller stabiliteten
en dag drar jag iväg
då rasar verksamheten

jag ska bygga något själv
nånting stort och starkt
där allting är mitt eget
från tak till mark
du kanske förstår mig
du som står här bredvid
och stampar takten till musiken
de torterar oss med

vi stampar och trampar
men står kvar på samma punkt
svamlar om kramp
vi borde ta det lugnt
men smaka på vibbarna
jag kan inte stå stilla
om ingen tar mig härifrån
kan detta sluta illa




Fri vers av Daniel Rosenholm
Läst 697 gånger
Publicerad 2006-01-11 12:15



Bookmark and Share


  Carlita
fint flyt och schyssta tankebanor! me like!
2006-03-20

  mariann
Det är ett skönt flöde i denna.

"du kanske förstår mig
du som står här bredvid
och stampar takten till musiken
de torterar oss med"

underbart "ler"
2006-01-11
  > Nästa text
< Föregående

Daniel Rosenholm
Daniel Rosenholm