Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
är du en av massorna?


Är lyckan det som ständigt förblindar våra få framtidsutsikter?

det finns vägar att hitta
jag ser dem i ditt fårade ansikte
att vi finner något som döljer den obehagliga verkligheten

det finns vägar som visar
oss den förvillade sanningen
som lockar till ett leende, ack så kort

hur blir det förenande
det där som lockar en massa?
medan helheten skymmer
det som borde väsentligheten fylla

det finns vägar i våra liv
det finns val att ständigt utföra
ser du hur rundgången av det självklara
lyser likt en nattlampa i morgonljuset

kunde vi bara förnimma
de små stunder av ånger
som kunde ha lärt oss
medan vi skrattar oss mätta i lyckans mikroskopiska tidsrum

vi söker en helhet
vi finner oss halva
vi söker dess substitut
och finner olycka

det som borde vara så enkelt

komplicerar alla val
där jakten mot horisonten
får oss att drunkna

det finns vägar att hitta
men först bör du finna

dig




Fri vers (Prosapoesi) av Max Poisé
Läst 224 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2010-07-08 19:55



Bookmark and Share


  aol
bra fångat
2011-03-18

  etthjärtaäralltidrött
Just så.
2010-07-08

  Emme VIP
"Men först bör du finna dig" Känner igen mig
i den här, letar efter mig själv överallt...
Jätte jätte jätteBRA skrivet, igen...
2010-07-08

  SagaArt VIP
Bra fångat. Relationer innebär ständiga utmaningar. Vi säger ofta; ”Han eller hon får mig att känna mig hel.” Men är inte syftet med relationer att ha en annan som vi kan dela vår helhet med?
2010-07-08

  Suzy med punkterna
Superbt in i minsta detalj
2010-07-08

  Anna Nyman
FY ATTANS SÅ BRA !!!!!.mee
2010-07-08
  > Nästa text
< Föregående

Max Poisé