Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Hösten -09


Landsväg O landsväg

Mörk tall mot nattlig himmel
doften av skog
ljudet av
landsväg
Det vedervärdiga vinandet av gummi som slickar asfalten fri
från liv

O, Landsväg, O, landsväg!
Som jag älskar dig
som jag önskar dig
när jag strosar i skogen
i mitt sökande efter frid
efter rådjurs skällande på månen
och den stilla tystnaden därpå

O, Vilken stolthet jag känner
över civilisationens storhet
teknologins sju
tusen underverk där de manifesteras i ormens livlösa kropp på vägen
blodet omkring den som tårar
tårar vi aldrig grät över den värld vi försakat
de liv vi valde bort
och de oräkneliga gånger vi mördat varandra under förespeglingar av fred och
kärlek
men framförallt för vår kära demokrati
som i kapitalistisk koalition
propagerar för en manisk marsch mot månen
lagom till dess vi gjort slut med jorden
som älskat oss så ovillkorligt
utan att vi någonsin lärde oss
vad det verkligen innebar

att älska




Fri vers av Hugh R Freeman
Läst 304 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2010-07-10 16:05



Bookmark and Share


  Gawain
Helheten var riktigt bra och särskilt en passage:

"Det vedervärdiga vinandet av gummi som slickar asfalten"

//en applåd bara för detta

Känner mig helt som hemma i den här texten, kan spegla mig i orden utan gå vilse eller förlora fokus. Väl skräddat, snyggt och läsvärt!
2010-07-10

    ej medlem längre
Kanske något för Miljöpartiet och dess gelikar. Läsvärt dock om än lite propagandistiskt - vilket förmodligen också var meningen. Tänker på Taubes Änglamark.
2010-07-10
  > Nästa text
< Föregående

Hugh R Freeman
Hugh R Freeman