Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
En gammal text som låg och skräpade


Ta nu vara på det här; för sommaren är ack så kort

det tar snart slut
alltid mycket tidigare
än vad jag förväntat

ändå känns det evigt
varje gång
som om det alltid
varit så här

som om vintern
bara var en parentes
en liten sådan
som inte ens
kommer synas
ute i marginalen
som en anteckning
för att visa barnbarnen
i framtiden

ändå är sommaren så kort
alltid för kort
när jag vaknar igen
har löven börjat falla
och jag har inte ens märkt
när de bytte kulör




Fri vers (Fri form) av Asgeirr Immanuel
Läst 51 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2010-07-15 23:05



Bookmark and Share


  Gawain VIP
Tempus fugit indeed.

Men, hur vackert är egentligen nuet. Året roterar kring sin egen axel och klockan runt sin, fast i takt med året. Ändå går det för fort. Tiden tar aldrig slut, ändå räcker den inte till..

Kanske har vi roligare nu (än under... ex antiken(?)
2010-07-15

  ROMPERSTOMPER
Ja klysyyycchhyyyyrrrnnaa haglar ju visserligen - trots att det är solsken! hoho. "barfota utan strumpor och skor tamtamtam"
2010-07-15
  > Nästa text
< Föregående

Asgeirr Immanuel
Asgeirr Immanuel