Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Rök

Ett krig kommer till dig
sjökrigsföring
ditt vidda hav mineras
av rök insugna segel
en momental triumf
viskar om att du har vunnit
utvunnit dig själv
från den hårdaste
bohusgranit

*

Auktoritet blossar upp ur ciggaretten
millånga andar andas benvit mjölk
jag röker dig sönder, sönder och samman
krossar dina tankar mot din fantasi
där du ser mig som en högre person

Hosta inte!
Hostar du så dör du!

*

Vi kan dumpa vår kärlek i rum
jag vill se dig inklöst i meningslösa lakan
jag vill inte vara en sexist eller så
men eftersom jag är en poet så måste jag skriva om din nakenhet,
rökridån mot ditt svalg, vår ovälkommna kärlek,
din alternativa död och sängarna som du alltid
har haft en tendens att passa in i

*

Så förvisade du mig till limbo
där den gråa flyktiga rökdimman
välkomna mig med varje partikel

Du måste välja, älsk

Älska mig
eller hata mig
Älska mig
eller hata mig

Röken döljer alltid våra budskap




Fri vers av Viking Holmström
Läst 369 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2010-07-17 01:26



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Viking Holmström