Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

jag hörde kollegorna prata om att vara rädd om sina vikarier


steget kan ibland vara
väldigt kort
mellan att känna sig
betydelsefull
och levnadsglad
till att känna sig som
en liten nolla

jag talar om att vara vikarie

alltid vara tillgänglig
och ja-sägande
men samtidigt
svag och förgänglig
ena stunden ge allt
för att nästa
förlora hoppet

jag talar om att vara vikarie

hur betydelsefull är jag
när chefer skiter
i min känsla för
orättvisa
att jag oxå har rätt
att få vara lite ledig
och fara till mamma

jag talar om att vara vikarie

och den nya sommarvikarien
får jobb långt efter det
jag har kommit hem
och svaret jag får
är att hon fick rubbet
eftersom jag reser
bort i drygt två veckor

jag talar om att vara vikarie


fem månader heltid och
nu vet jag ingenting
om nåt jobb efter
den 26 augusti
men den nyexamiterade
fick jobb hela september
och kanske längre

jag talar om att vara vikarie




Fri vers av Betlehemsstjärnan VIP
Läst 261 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2010-07-18 23:08



Bookmark and Share


  Peter Matsa
Det är verkligen botten...
2010-07-19

  Larz Gustafsson VIP
Även invandrare kan bli utnyttjade på detta sätt fast de bara är praktikanter.
Min hustru har varit med om det. Allt har lassats över på henne och alla andra har passat på att norpa åt sig läckerbitarna med avseende på lediga långhelger o s v.
Lyckligtvis har min äkta hälft börjat tuffa till sig nu.
Men det tog tid.
2010-07-19

  Lars Hedlin
Vet hur det är har varit timvikarie i snart 4 år..
2010-07-19

  Agnes
Fifasen!
2010-07-19

  aol
känner igen mej, blir bara arg ledsen, kram vännen,
2010-07-18

  Smörblomma
Mmm, det är jobbigt, jag vet hur det är. Jag var också vikarie en gång i tiden, man var liksom en andra klassens medborgare.
2010-07-18
  > Nästa text
< Föregående

Betlehemsstjärnan
Betlehemsstjärnan VIP